2 min read

Zo gebruikt Brouwerij Troost Orderli

Zo gebruikt Brouwerij Troost Orderli

Hoe behoud je je gastvrijheid als gasten online bestellen? Bij Brouwerij Troost merken ze dat die twee heel goed samengaan. Het bedrijf koos afgelopen voorjaar voor het QR-bestelsysteem van Orderli. Dat gasten zelf een bon kunnen openen voor de hele avond, was voor hen een pré.

Oog voor de toekomst, dat is een belangrijk uitgangspunt bij Brouwerij Troost. Zo wordt het bier er biologisch gebrouwen, wordt zo min mogelijk water verspild, is zo’n tachtig procent van de gerechten op de menukaart vegetarisch of vegan en komt het vlees dat wél op de kaart staat van dieren die een goed leven hebben gehad. De brouwerij heeft drie locaties in de hoofdstad. Jason McAuliffe voert de scepter over Troost Westergas in het Westerpark. “Gasten komen hier natuurlijk voor een lekker biertje. Maar we serveren ook heerlijk en toegankelijk eten zoals burgers, fish and chips en taco’s. We zien vooral jonge, Amsterdamse gezinnen; in het weekend ook veel toeristen,” vertelt hij.

Bij die toekomstgerichte blik hoort ook een online bestelmethode, vindt McAuliffe: “Corona heeft contactloos bestellen een zetje gegeven, maar de trend was al ingezet. De nieuwe generatie groeit ermee op. Hier in Amsterdam is online bestellen echt bezig aan een opmars.”

CONTACT MET GASTEN

Afgelopen voorjaar besloot Brouwerij Troost dan ook over te stappen op het QR-bestelsysteem van Orderli, vooral om tegemoet te komen aan de wensen van de gasten. McAuliffe: “We merken dat steeds meer gasten zelf het tempo willen bepalen, vooral als ze komen voor een bliksembezoekje. Met deze dienst leggen we de verantwoordelijkheid bij hen. Ik was wel terughoudend; het contact met mensen maakt dit werk ook heel leuk. Maar we heten ze altijd welkom en laten hen de keus hoe ze bestellen. Dat is óók gastvrijheid.”

ACHTERAF BETALEN MET ORDERLI

Één van de voordelen van Orderli is volgens McAuliffe dat je als gast ervoor kunt kiezen pas te betalen als je weggaat: “Als je de QR-code scant, open je een bon en kun je een biertje bestellen. Als je daarna nog een biertje en een portie kaas bestelt, komt dat op dezelfde bon. Aan het eind van de avond hoef je pas te betalen. Bijkomend voordeel is dat het voor ons simpeler is om iets te herstellen en niet hoeven terug te storten als een gast een verkeerde bestelling heeft geplaatst. Voor ons is die mogelijkheid om een bon te openen een groot pluspunt ten opzichte van andere online betaalsystemen.”