2 min read

Is jouw zaak klaar voor de toekomst? Zó ziet de horeca er in 2033 uit volgens experts

Is jouw zaak klaar voor de toekomst? Zó ziet de horeca er in 2033 uit volgens experts

1. Duurzaamheid wordt de norm

Duurzaamheid zal een centrale rol spelen in de horeca van 2033. Onderzoek wijst al jaren op de dringende noodzaak om de milieu-impact van de voedselproductie en -consumptie te verminderen om klimaatverandering tegen te gaan. Ook de horeca sector zal hierop inspelen en steeds meer nadruk leggen op duurzaamheid in hun bedrijfsvoering. Zo zullen ondernemers steeds vaker gebruik maken van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, zich actief inzetten om voedselverspilling te verminderen van voedselverspilling en energie-efficiënte praktijken adopteren.

💡 Wist je dat Orderli achter de schermen ook bezig is met project om technologie in te zetten om voedselverspilling te voorkomen?

2. Personalisatie door technologie

Onderzoek naar consumentengedrag en technologische trends wijst op een groeiende vraag naar gepersonaliseerde ervaringen in de horeca. Tegen 2033 zullen restaurants gebruikmaken van geavanceerde data-analyse en kunstmatige intelligentie (AI) om menu's en diensten aan te passen aan de individuele voorkeuren van gasten. Deze ontwikkeling zal niet alleen leiden tot meer tevreden gasten, maar ook tot efficiënter gebruik van middelen.

3. Virtuele en augmented reality (VR/AR)

Onderzoek op het gebied van technologieontwikkeling wijst op de groeiende rol van VR en AR in de horeca. Over 10 jaar zullen gasten waarschijnlijk niet alleen genieten van smaakvolle gerechten, maar ook van meeslepende virtuele of augmented reality-ervaringen die de eetervaring verrijken. Denk aan diners met interactieve hologrammen of virtuele reizen naar de oorsprong van de ingrediënten op je bord.

4. Gezondheidsbewustzijn in de voeding

Onderzoek naar voedingswetenschap benadrukt de groeiende bezorgdheid over gezondheid en welzijn. In 2033 zullen horecagelegenheden hun menu's aanpassen om te voldoen aan de behoeften van gasten die op zoek zijn naar gezonde en evenwichtige voeding. Dit kan leiden tot meer plantaardige opties, verminderd gebruik van bewerkte ingrediënten en transparante voedingsinformatie op menu's.

Kortom…

De horeca van 2033 zal worden gekenmerkt door duurzaamheid, gepersonaliseerde ervaringen, geavanceerde technologieën zoals VR/AR en een grotere nadruk op gezonde voeding.

Het is aan de horecaondernemers om zich aan te passen aan deze veranderingen en te blijven voldoen aan de steeds veranderende behoeften van gasten...