1 min read

Orderli vanuit het oogpunt van CCV’s Internationaal Key Accountmanager

Orderli vanuit het oogpunt van CCV’s Internationaal Key Accountmanager

Tim Grunenberg, werkzaam bij CCV als Internationaal Key Accountmanager houdt zich bezig met het adviseren en verkopen van de online betaaloplossing van CCV. Bij CCV bieden zij hun klanten een totaaloplossing op het gebied van betalen. Denk bijvoorbeeld aan betaalterminals (hardware), transactieverwerking (acquiring) en processing. Hierdoor kunnen zij hun klanten op alle vlakken voorzien van de beste en juiste betaaloplossing.

Tijdens en na zijn studie heeft Tim jarenlang parttime in de horeca gewerkt. Het sociale aspect heeft hij altijd erg waardevol gevonden, maar ook om gasten te laten genieten van een fijne avond. Medewerkers van de horeca spelen hierin een cruciale rol. Door zijn ervaring van destijds weet Tim als geen ander hoe het is om in de horeca te werken, maar ook wat er verwacht wordt van de medewerkers en de processen. Vanuit zijn huidige rol als Internationaal Key Accountmanager kan hij de vertalingen maken naar het verbeteren van het proces op het vlak van betalen en bestellen. Belangrijk is, hoe verandert de wereld van de horecaondernemer doordat er geautomatiseerd wordt en hoe blijf je de juiste klantbinding houden.

Tim vindt de ontwikkelingen van de QR bestelmethode binnen de horeca zeer positief. Hij is van mening dat je als horecaondernemer hier wel op de juiste manier mee om moet gaan.

CCV en Orderli werken inmiddels een jaar intensief samen. Deze samenwerking is van de grond gekomen toen Orderli heeft aangetoond een goed en innovatief product te hebben ontwikkeld waaraan CCV hun betrouwbaarheid, ervaring en innovatie aan toe wilden voegen.

Als Tim de samenwerking met één woord zou moeten beschrijven, zou dat ‘Geweldig!’ zijn. Wij zijn van mening dat wij elkaar in de samenwerking versterken door open en transparant met elkaar te communiceren. Wij blijven elkaar uitdagen om zo het product te blijven optimaliseren.

En Tim’s toekomstbeeld voor de horeca?

“De horeca gaat zeker sterker terugkomen, maar door COVID-19 zijn bepaalde processen en innovaties in een stroomversnelling gekomen. Eén daarvan is Orderli met zijn QR bestel- en betaal oplossing”.

Meer weten over CCV? Neem dat een kijkje op hun website:

https://www.ccv.eu/nl/betaaloplossingen/betaaloplossingen-online/ccv-online-payments/